Press

Na kratko o EFUF

Evropski forum za urbano gozdarstvo (EFUF) je vsakoletni dogodek, ki poteka že 19. leto zapored. Na EFUF-u se srečujejo znanstveniki, strokovnjaki in pedagogi iz celega sveta, ki delujejo na področjih načrtovanja, oblikovanja in upravljanja urbanih gozdov (urbanih gozdnatih površin, parkov, uličnih dreves in ostalih zelenih površin).

Letošnji 19. EFUF organizira Gozdarski inštitut Slovenije skupaj z Mestno občino Ljubljana in Zavodom za gozdove Slovenije, gostila pa ga bosta Ljubljana (Zelena prestolnica Evrope 2016) in Celje. Dogodek se bo odvijal med 31. majem in 4. junijem 2016.

Teme letošnjega EFUF-a z naslovom »Urbani gozdovi za prilagodljiva mesta« bodo: vloga urbanih pri zagotavljanju prilagodljivosti mest, javnega zdravja in dobrega počutja, upravljanje urbanih gozdov ter njihov potencialni prispevek k promociji mest. Več o EFUF 2016 in njegovi zgodovini najdete na tej povezavi.

Kontakt

V primeru kakršnih koli vprašanj v zvezi z dogodkom vas vljudno vabimo, da nam pišete na naš uradni e-naslov efuf2016@gozdis.si ali pa stopite v stik z nami tudi drugače:

Dr. Andrej Verlič (vodja organizacijskega odbora): andrej.verlic@gozdis.si; tel.: 040 512 195

Boris Rantaša (vodja komunikacijske skupine): boris.rantasa@gozdis.si;  tel.: 051 402 365

Spletna stran: http://efuf2016.gozdis.si/ |#EFUF2016 blog: https://efuf2016.wordpress.com/ | Facebook: https://www.facebook.com/EFUF2016/ | Twitter: @EFUrbanForestry; uradna oznaka dogodka #EFUF2016

Program otvoritve EFUF 2016 (z informacijami za predstavnike medijev)

Čas dogodka: Sreda, 1. junij 2016

Kraj dogodka: Ljubljanski gradGrajska planota 1, Ljubljana

  • 09.00 – 9.10 Pozdravni nagovorprof. dr. Tomislav Levanič, predstavnik Gozdarskega inštituta Slovenije
  • 09.10 – 9.20 Slavnostna otvoritev konferenceg. Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana
  • 09.20 – 9.40 Zelena prestolnica Evropemag. Nataša Jazbinšek Seršen, vodja oddelka za varstvo okolja Mestne občine Ljubljana
  • 09.40 – 10.10 Urbano in periurbano gozdarstvoprof. dr. Cecil Konijnendijk
  • 10.10 – 10.30 Urbani gozdovi in prilagodljiva mestag. Clive Davies
  • 10.30 – 11.00 Odmor
  • 11.00Program konference

Akreditacije, fototermini in izjave za medije

Predstavnike medijev prosimo, da se med 8:00 in 9:00 uro zberete pri informacijskem pultu na prizorišču dogodka – tu boste dobili vse informacije in akreditacije, s katerimi boste imeli omogočen vstop in uporabo konferenčnih prostorov. Na prizorišču dogodka bo na voljo prostor za medije za namene fotografiranja, dajanja izjav in pridobivanja informacij o dogodku. Skozi celotni forum bo mogoča uporaba sobe za medije, v kateri boste lahko pripravljali in urejali članke ter druge vsebine.

Izjava o zasebnosti

Konferenca se lahko fotografira in snema ter prenaša na splet, fotografije in posnetki pa so lahko javno objavljeni. S prijavo na konferenco udeleženci potrjujejo, da se zavedajo možnosti fotografiranja in snemanja vsebine, prenašanja na splet in javne objave fotografij in posnetkov konference pod temi pogoji.

Povezave do zanimivih vsebin na blogu:

Koristi urbanih gozdov:

Upravljanje urbanih gozdov:

Urbani gozdovi in javno zdravje ter dobro počutje:

Urbani gozdovi in prilagodljivost mest: